zaterdag 28 juli 2012

Allerhande

In de afgelopen eeuw is veel gebeurd. Verwoestende oorlogen, opkomst en ondergang van duivelse regimes, komen en gaan van massamoordenaars zoals Keizer Wilhelm, verantwoordelijk voor de dood van tien miljoen jongemannen. De ijdele schurk kreeg een kasteeltje in Doorn in plaats van berechting voor een tribunaal en bescherming van koningin Wilhelmina.(Noblesse oblige)
Musolini met zijn vooruitgeschoven kinnebak en verkrachter van het weerloze Abbesinië, generaal Franco, die de bloedige Spaanse burgeroorlog ontketende. Dertig artsen vochten om de dictator in leven te houden. Vergeefs. Magere Hein had het fluitje aan de lippen en floot hem af. Jozef Stalin, de kille massamoordenaar met de krokodillengrimlach. Hij liet miljoenen opzettelijk de hongerdood sterven en deporteerde even zovelen. Hij houdt nu zijn vader de Duivel in de hel gezelschap, samen met Adolf Hitler, een demonisch mens, visionaire gek met grootheidswaanzin en jodenslachter, die droomde van een duizendjarig rijk met supermensen. Samen met moord-collega Stalin schuldig aan de dood van meer dan 100 miljoen mensen. Mao, de Chinesche draak, een monster met vollemaansgezicht, die miljoenen het leven ontnam. Bokassa, de waanzinnige keizer kannibaal met mensenvlees in zijn koelkast en moordenaar van 100 schoolkinderen. Idi Amin een corpulente Afrikaanse slager, die mensen aan krokodillen voerde. Pol Pot, de glimlachende massamoordenaar van twee miljoen Cambodjanen. Kleinere ellendelingen en onmensen glipten er tussendoor.
In de vorige eeuw zagen wij de opkomst van de arbeidersbonden, die de vuige onderdrukkende grootkapitalisten gingen bestrijden Met succes! De bonden kregen onbehoorlijk veel macht. Twee van hen, Katholieke Arbeiders Beweging (KAB) en Nederlands Verbond van Vakverenigingen (NVV), fuseerden. Resultaat? Een Super Nationaal met meer dan 1 miljoen honderdduizend leden, FNV geheten, die gemiddeld 1,2 miljoen x 15 Euro contributie per maand = 18 miljoen x 12 = 216 miljoen per jaar ofwel 475,2 miljoen oude pietermannen incasseert. Kassa! Het leuke is dat dit doorgaat maand na maand, jaar na jaar. Kapitaal dat op vervloekt kapitalistisch wijze deugdelijk wordt belegd en aangroeit. Hun stakingskas is dik bestoft. Dreigen met stakingen is veel effectiever en kost geen geld. Korte stakingen, prikacties geheten, dienen voornamelijk om nog meer leden te werven. “Het kan verkeren” zei Bredero.
Naast een aangroeisel van meer dan 1 miljoen personen van buitenlandse afkomst, allochtonen genoemd die, in grote steden de autochtonen of Hollandse kaaskoppen gaan overvleugelen, is er een minder bekende groep van ca. 26.000 personen, die hoewel klein in getal, grote invloed op de Nederlandse samenleving heeft. Velen van hen vindt men op plaatsen waar eer en gewin te behalen is, in organisaties, verenigingen, stichtingen, politiek en politieke partijen, openbare lichamen, burgerlijke ambten, de rechtelijke macht en advocatuur, medische instellingen, sport en vakvereniging. Zij zijn directeur, voorzitter, manager, leider, burgermeester, hoofden van organisaties tot bescherming van natuur en milieu, in pers, radio, tv. en beeldende kunst. Onder hen producers, schrijvers, artiesten, kunstenaars en acteurs, vaak met matig talent maar bermhartig door de door hen beheerste media, jubelend ten hemel geprezen als de bloem van het Nederlandse volk en gelauwerd om hun verdienste. Zij vallen vaak in de prijzen. In zich hebben zij de genen van een oud volk berucht om zwendel en parasitisme.
Onderling spelen zij elkaar goed betaalde banen met vorstelijke salarissen toe, betaald door de Staat en opgehoest door de belastingbetaler. Verliest er een zijn of haar hoge positie, dan staat er spoedig een nieuwe goedbetaalde baan voor hen ter beschikking.
De nieuwe eeuw zijn we ingegaan met een toename van criminaliteit zoals nooit eerder in de Vaderlandse geschiedenis is voorgekomen. Vooral DIEFSTAL. Gepleegd door alle lagen der bevolking.
In mijn jeugd was er een negotiemannetje met een volgeladen bakfiets. Hij verkocht van alles. Ook stelen voor bezems, ragebollen en luiwagens. Een man met humor!
Op zijn bakfiets stond een bord met tekst:
                                                   Grote stelen, kleine stelen
                                                   Grote stelen het meest!
Dat gaat nú niet meer op. Groot tot klein, jong en oud, hoog tot laag doet van harte mee. Stelen is verkankerd geworden in onze volksaard. Er is nu alom diefstal, oneerlijkheid en bedrog.
                                                          Land van dieven
Gisteren belde kleindochter Eline. Zij had verdriet Voor de tweede maal in haar elfjarig leventje was haar fiets gestolen. Maar Opa kon haar niet troosten. Ik ben zelf te vaak slachtoffer geweest van dieven.
Jaarlijks worden er ca. 900.000 fietsen gestolen. Dat is een metalen lint van hier tot diep in China als ze achter elkaar worden gezet.
Nederland is een land van dieven geworden. Criminaliteit en oneerlijkheid staat nummer één in de top tien. “Dat is natuurlijk de schuld van de politie!” roept men. “Die moeten meer achter dieven aan!”
Maar dat is kolder. Wij zijn zelf de schuldigen en de ouders, die hun kinderen geen normen en waarden meer bijbrengen.
Onderstaand een lijst van mij, een doorsnee burger, van wat ik in de loop der jaren aan oneerlijke lieden kwijt raakte: bedragen in ouderwetse, eerlijke guldens:
                                       Gestolen 2 fietsen 1.400, –
                                       Zakkenroller 1.000, –
                                       Autokraakschade 1.200, –
                                       Bestolen in een hotel 2.100, –
                                       Kleding gestolen 500, –
                                       Trimschoenen gepikt 125, –
                                       Auto gestolen 6.000, –
                                       Opgelicht 450, –
                                      _______
                                      T o t a a l 12.775,– gulden.
Waar zijn onze normen en waarden gebleven? Fietsendiefstal is heel gewoon geworden. Dat was vroeger anders. Een bericht op de voorpagina! van de Telegraaf in 1955:
                  Fiets gestolen bij rijwielhersteller Joseph van Laar teKortenhoef
Uitgebreid werd vermeld hoe deze gemene diefstal had plaatsvonden, met verslag van de braaksporen, dat de buurt was geschokt en dat de politie een diepgaand onderzoek had ingesteld om de vuige dader(s) in de kraag te grijpen. Het ontbrak er nog aan dat er een beloning werd uitgeloofd voor inlichtingen die zouden leiden tot aanhouding van de boef.
Dat zou nu, waar een moord acht regels krijgt in het binnenblad, een giller zijn. Vroeger was moord groot nieuws op de voorpagina en een koffermoord, gepleegd door een geflipte Japanner die een in mootjes gesneden lijk in de Amstel had gekiept en de moord op Magere Josje, een prostituee, was wekenlang hot news.
Het aantal moorden is sinds die tijd alleen maar toegenomen.
Bericht in de krant 21 augustus 2002. Tussen 1992 en 2002 zijn 2549 moorden gepleegd. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek  gemiddeld 230 pert jaar, of 4 per week. Daat is Magere Josje en de flipper Japanner dus niks meer bij!! Het het getal wordt hoger en hoger. In 207 164 moorden, in 208 174, in 2009 188.
Het gebod: “Gij zult niet dood slaan” is weinigen bekend en het achtste gebod: “Gij zult niet stelen” kent vrijwel niemand meer.
Misschien een goed idee, die tien geboden door leerlingen op scholen uit het hoofd te laten leren. Misschien helpt het. Maar ik heb er een hard hoofd in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten