zaterdag 28 juli 2012

Droomvideo

DROOMVIDEO

Het klinkt als bizarre toekomstmuziek, maar de ontwikkeling van apparatuur om naast TV en Film ook dromen op te kunnen nemen is al in een vergevorderd stadium en er worden al proeven met prototypen genomen.
Een klein aantal van deze apparaten om dromen vast te leggen d.m.v. Video en DVD kan onder bepaalde voorwaarden reeds aangevraagd en getest worden. Ze zijn voorlopig nog van simpele constructie en proefondervindelijk moet nog vastgesteld worden wat de eventuele kinderziekten zijn vóór tot productie wordt overgegaan.
De verwachting is dat binnen een aantal jaren de z.g. "dreamvisie" algemeen gebruikt zal worden, verzekerde Ingenieur Rein Kolderman, Directeur afd. Technische ontwikkeling van Philips, die een expert is op het gebied van beeldoverdracht mij.
Het principe berust, simpel gezegd, op gebruikmaking van de Elektrogolven, die ieder mens via de hersenen uitzend. Die heersencapaciteit stopt nooit. Ook niet indien de mens in slapende toestand verkeert. Vooral dan is er een verhoogde werkzaamheid te meten, dat zich manivesteerd door dromen. Die elektrische impulsen worden overgezet, op een speciaal geprepareerde miniatuur beeldband, die is gemonteerd in een halfbolvormig kapje, welke op het hoofd geplaatst wordt voor het slapen gaan. Het krijgt voeding via 2 kleine batterijen en maakt contact door middel van twee oorpluggen.
Het afdraaien of weergeven van eventuele opnamen geschiedt via normale Video of DVD apparatuur.
Voorlopig zijn de opnamen zwart wit, als in een ouderwetse film, maar zal in de toekomst zeker ook in kleur mogelijk worden, hoewel niet bij iedereen, omdat niet allen in kleur dromen.
Voor echter alles zo ver is, dienen er nog proeven gedaan te worden met een aantal door Philips ontwikkelde prototypen. Derhalve zoekt men naar personen, die bereid zijn de apparatuur uit te testen en op een formulier hun bevindingen te omschrijven. Geïnteresseerden kunnen formulier en cap aanstaande Vrijdag vanaf 10 uur( alleen persoonlijk) te leen verkrijgen bij alle grote Radio, en TV speciaal zaken in Nederland.

Th.G.Baalman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten