zaterdag 28 juli 2012

Humor in de bijbel 3

Hoe 'het' te doen. Het geluk van het doodgaan.

Met “hulpe”(zie aflevering 2) heeft God bedoeld een harmonisch samenzijn van twee, elkaar liefhebbende schepsels. Met grootse taak: om de ouders te worden van de mensheid. Daartoe moesten zij eerst het kunstje leren. Weliswaar bezaten zij gereedschap en opdracht: weest vruchtbaar en wordt talrijk, maar hóe die opdracht te volbrengen was een andere zaak. Er was nog geen VSH (Vereniging Seksuele Hervorming) of juffrouw Goedele Liekens die op de TV vertelt hoe (het) gedaan moest worden. Erger nog, zij waren zó pril en onschuldig, dat zij zelfs geen benul hadden, dat zij naakt waren. Dát gingen zij plots ontdekken de Zondeval. En ontdekten ook de aangename mogelijkheid van hun geslachtsorgaan, die zij eerst voor urinelozing dachten nodig te hebben. Het klinkt banaal, maar het is gewoon waar.
Adam en Eva hadden, vóór Eva geluisterd had naar het gelispel van die sluwe slang en van de “verboden vrucht” ging eten, nog niet de gave van procreatie. Om komiek te zeggen: zij hadden wel gereedschap, maar niet de knowhow om dat te benutten en het aangename “karwei” te volbrengen. Ook niet de lust daartoe! In hun onschuld zouden geen tien politieagenten hen daartoe kunnen dwingen
Zij bleven in onschuldige staat tot… die hap uit de verboden vrucht. De vrucht van kennis van Goed en Kwaad, maar ook de vrucht die wellustige verlangens in hen opwekte. Toen veranderde de situatie op slag! Met geweldige gevolgen. Hun ogen werden geopend en “zij bemerkten dat zij naakt waren” (Genesis 3:7) Lusten en hartstochten ontwaakten en Eva’s begeerte ging uit naar de man (Genesis 3:16)
Zo ook bij Adam Hij kreeg erg in de verleidelijke rondingen van zijn maatje Eva. Beiden werden vleselijk en wellustig. Daarom staat geschreven: “de mens nu had gemeenschap met Eva, zijn vrouw” (Genesis 4:1) Dus pas na die, in onze ogen domme overtreding. Nog steeds verzuchten velen: “Hadden zij maar niet van die (appel) gegeten, dan waren wij nog allemaal in het Paradijs geweest. Fijn eeuwig lekker luieren, nooit meer naar de baas, altijd vakantie en… nooit meer doodgaan!”
Zo’n redenering kan ik inkomen, want ik luier graag en heb een intense hekel aan doodgaan. Je wordt er de volgende dag zo stijf van!
Maar…is zo’n opvatting wel realistisch? Wat zou, als dit werkelijk zo gegaan was, het gevolg geweest zijn?
Wel, indien onze eerste ouders niet van die vrucht gesnoept hadden, dan waren wij met al onze drukte, techniek, wetenschap, computers, TV, ruimtevaart, oorlogen, kibbelarij, godsdiensttwisten, enz. er gewoon nooit geweest! Adam en Eva zouden geen kindertjes hebben verwekt. Poedelnaakt, maar… onschuldig hadden zij eeuwig hand in hand door hun lustoord gehuppeld, zonder er één moment aan te denken in horizontale verstrengeling nageslacht te verwekken.
Gelukkig aten zij wél van de vrucht, tot voordeel van ons allemaal. En zijn wij er nu allemaal!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten