zaterdag 28 juli 2012

Verbijsterend

Maandagmorgen 23/8.Een wat trieste sombere dag. Steek het ongewassen hoofd om de hoek van de deur en kijk met berenmoed de nieuwe grauwe dag in het gelaat. Na het verwijderen van baardstoppels van het gegroefde aangezicht, kreeg ik bij het ontbijt-je meteen al drie bittere pillen voor de kiezen. Drie verbijsterende berichten in mijn ochtendblaadje.
Bericht 1.Ik neem kennis van het droeve feit dat Korpchef Meijboom van de politie van Rotterdam, een man met een dikke staalplaat voor het hoofd, een hoofd dat volkomen leeg is, (hetgeen na inspectie van een oorarts aan het licht kwam) en uitblinkend door een falend dolend beleid en ge-stuntel op alle fronten, dat men deze talentvolle stuntelaar ondanks alles, geschikt acht in aanmerking te komen voor een topfunctie bij de landelijke politiedienst. Hij wordt getipt als hoofdrolspeler op ict-gebied, wat dat ook wezen mag, maar waar hij ongetwijfeld nog meer brokken kan maken en onheil stichten.Welke vriendenkring wil deze brokkenpiloot op die hoge zetel beuren? Joost mag het weten!
Bericht 2. Vrouw van der Laan, pardon, Mijnheer van der Laan ( de man doet mij met zijn gezicht altijd denken aan het vrome gelaat van een bejaarde non, en zou als hij een jurk aantrekt en hoofddoekje omknoopt best een knappe travestiet kunnen zijn) toont als nieuwe burgermeester van Amsterdam een diepe en ontroerende vriendschap voor de anarchistische troep krakers en veegt met zijn linkse achterwerk blijkbaar de nieuwe Anti-kraak wet af aan zijn achterste, door te stellen dat die Anti-kraak wet in praktijk niet uitvoerbaar is. De controle en handhaving op de uitvoering van die nieuwe wet zou wegens enorme druk op de capaciteit van de politie, niet uitvoerbaar zijn. Een slap figuur waar de politie in de toekomst niet veel hulp van kan verwachten. Hij heeft niet eens de moed van zijn voorganger Cohen die heldhaftig met krakers en ander gespuis thee ging drinken.anarchistische
Bericht 3. De drie grootste graaiers Rabobank, ING en ABN Amro, incasseerders van 15 miljard euro van hulpknecht Sinterklaas Wouter Bos om hun de financiële tent voor instorten te behoeden, hebben met hulp van aanbiddelijke princes Máxima, die als boegbeeld en vlag op de lading moet dienen en steun van lieve schat Maria van de Hoeven, die als minister van financiën door het ministerie van Economische Zaken wankelt, een listig plan bedacht om fiks wat geld te incasseren onder het mom van liefde voor de kleine starters die met behulp van een financiële injectie van 35000 euro een goede start hopen te maken. euroHopen! Want het addertje onder het gras is dat zij die naasteliefde zelf dik en dwars moeten betalen! Zij krijgen van de heren bankiers een sigaar uit eigen doos. De boeven die mij op mijn kleine snel slinkende kapitaaltje 1½ procent rente geven, krijgen op die lening van 35000 euro 9½% rente!!! En reken er maar op dat zij hun menslievendheid juridisch solide zullen dicht timmeren.
Gecontroleerd wordt of de lener schuldenvrij is, met een stabiele privésituatie en of de kwant wel ondernemersbloed heeft!
Tot slot hebben zij nog een horde hijgende incasso’s bureaus achter de hand zo de snaak niet wil of kan terug betalen.
Hartelijk dank geachte HH bankiers!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten